Időtartam: 21/06/2021 – 20/06/2023

A Steam+ projekt fő célja az EU jövőbeli polgárainak kreatív és kritikus gondolkodási készségeinek fejlesztése olyan innovatív megközelítés létrehozásával, amely integrálja a STEAM készségek területén szerzett tudományos ismereteket az ECEC gyakorlatokkal. Az Európai Unió elismeri, hogy a kreativitás, az innováció és a digitális kompetencia előmozdítása az óvodai nevelésben fontos és hosszú távon megtérülő tényező. A kreatív és kritikus gondolkodási készségek és a gyermek egyéb képességeinek fejlesztése az egyik oktatási és képzési keretrendszer (ET 2020) stratégiai célkitűzése annak érdekében, hogy felelős állampolgárokká válhassunk a holnap Európájáért.

A STEAM+ konzorciumban részt vevő 6 EU ország együttesen közös igényeket fektetett le: az alapvető matematikai, természettudományi és írástudási készségek fejlesztését.

Az egyik legjobb módja annak, hogy tanuljunk egymás tapasztalataiból, a bevált gyakorlatok eszmecseréje a különböző európai pedagógiai körülmények között. A transznacionális dimenzió lehetőséget ad arra, hogy bankot hozzanak létre a bevált gyakorlatokhoz, amelyeket közvetíteni különböző nyelvekre és kulturális körülményekre a multikulturális és inkluzív oktatás támogatása érdekében.

Részletesebb információkért olvasd el a Projekt Bemutatását!

Partnerek: 

-Erasmushogeschool Brussel (Belgium)

-Centro Social de Soutelo (Portugal)

-New Bulgarian University (Bulgaria)

-Privatna predskolska ustanova „Montessori IQ kutak” (Bosnia and Herzegovina)

-Universitá Degli Studi di Catania (Italy)