A Galileo Progetti Nonprofit Kft. Nonprofit vállalkozás, 2009-ben alakult Budapesten.

 

Ez egy nonprofit társadalmi vállalkozás, a jólét, a társadalmi befogadás, a fejlődés előmozdítása és a nemzetközi együttműködés növelése érdekében jött létre.

 

A Galileo olasz részvételű magyar cég: a firenzei ARCA Social Cooperative által létrehozott üzleti csoporthoz tartozik.

 

A Galileo fő célkitűzései a szociális gazdaság és általában a szociális szektor fejlesztése, valamint az inkluziós irányelvek képviselete. Célunk továbbá a polgári részvétel és az európai polgári életérzés erősítése, különös figyelemmel a hátrányos helyzetű vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitett személyek – például roma kisebbségek és fogyatékkal élők – integrációjáért. A Galileo folyamatosan párbeszédet folytat a bevált gyakorlatok és tapasztalatok közvetítésért az Európai Unió országai között, és együttműködik a magán-, és helyi testületekkel, bevonva az európai véleményfelméréssel foglalkozó szervezeteket, amelyek általában nem túl aktívak nemzetközi szinten. Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi tapasztalatok növelik a személyes és a szakmai készségeket, és erősen pozitív hatással vannak a szociális szektor minőségének helyi szintű fejlődésére.

 

Vállalatunk széles körű helyi és nemzetközi hálózatot alakított ki társadalmi vállalkozásokból, oktatási intézményekből, szakképzési szolgáltatókból, állami szervezetekből, egyesületekből és civil szervezetekből.

 

Tagjai vagyunk a társadalmi integrációs vállalkozások európai hálózatának, az ENSIE-nek.

 

A vezetést az a meggyőződés vezérli, hogy a bevált gyakorlatok közvetítése növelheti a helyi fejlődést és a helyi szervezetek kompetenciáit, például a jól működő képzési és munkafolyamatok megosztása és adaptálása a szociális szektorban jelentős hatással lehet a szakmai teljesítményre, illetve a helyi résztvevők versenyképességére.

 

A Galileo célcsoportja leginkább sérülékeny csoportok, különös tekintettel a hátrányos megkülönböztetés által súlytottakra, valamint a hátrányos helyzetű emberek – különösen tekintettel a fogyatékkal élőkre, a kisebbségekhez tartozókra, rossz gazdasági helyzetben lévőkre és a társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett társadalmi csoportokra – munkahelyi és társadalmi integrációjára.

 

Ha többet szeretnél megtudni a Galileo Progetti-ről, innen tudod letölteni a bemutatkozásunkat.