Időtartam: 01/10/2020 – 30/09/2023

A C4S projektnek a célja a tudomány befogadó gyakorlatának népszerűsítése.  A C4S konzorciumot 11 európai partner integrálja 8 európai országban. 2020-tól 2023-ig tart.

 A C4S projektnek három fő célja van:

  • Munka a kiszolgáltatott helyzetben lévő közösségekkel, a 0-16 éves korig lévő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik természettudományos oktatásának elősegítésével, az állami oktatás és képzés pedagógiai intézményein keresztül.
  •  Intézményi szinten (politikai döntéshozókat, múzeumi képviselőket, iskolákat, egyesületeket, stb. ideértve) tudatosítani a természettudományos oktatási tevékenységekben néhány bevált és kipróbált gyakorlatot, és eszközöket kell biztosítani az ilyen gyakorlatok lebonyolításának az érdekében.
  • Támogatni a befogadó természettudományos oktatásban való részvételt munkacsoportok létrehozásával a sebezhető helyzetben lévő közösségek tudósaival vagy tudományhoz kapcsolódó tagjaival, akik különböző programokban vesznek részt az inkluzív természettudományos oktatás fejlesztésének és közvetítésének az érdekében.

Partnerek

-Fundacio Universitaria del Bages (Spain)

-IB-Hochschule Berlin, IB Gesellschaft für interdisziplinäre Studien gGmbH (IB GIS) (Germany)

-Universitá Degli Studi di Milano – Bicocca (Italy)

-Bildungsdirektion Fuer Wien (Austria)

-Comune di Sesto San Giovanni (Italy)