Időtartam: 1/09/2019 – 31/10/2021

Az Európai Unióban a foglalkoztatástól távol eső emberek heterogén csoportot alkotnak a népességben, 15 és 64 év közöttiek, és társadalmi-szakmai integrációjuk továbbra is fontos kérdés. Ugyanígy Európában a foglalkozási integráció és képzés nagyszámú struktúrája rámutat arra a tényre, hogy a munkaerőpiactól távol eső lakosságot egyre nehezebb mozgósítani, mert erősen el van választva az őket támogató hálózati szolgáltatásoktól.

A projektpartnerek az Európai Unió 5 országából (Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Magyarország, Belgium) ugyanazokkal a problémákkal találkoznak, mégis eltérő környezetben, mint például: a társadalmi-szakmai információs terek korlátozott használata, vagy a volatilitás a beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiatalok körében.

A célok a következők:

– Lehetővé kell tenni a szakemberek számára, hogy új megközelítéseket/gyakorlatokat sajátítsanak el a nyilvánosság (újra) mobilizálása tekintetében, amelyek átvihetőek az érintett országokba és más, nem projekt országokba.

– A képzés és a társadalmi-szakmai integrációs szereplők közötti együttműködés megerősítése. Ebből a célból a projekt számos ingyenes digitális forrás kifejlesztését javasolja a beilleszkedéssel foglalkozó szakemberek számára.

Partnerek

-Institut Ee l’Entreprise et de l’Innovation Sociale (France)

-Pour La Solidarite ASBL (Belgium)

-Associacio Per A La Creacio I Estudis De Projectes Socials C.E.P.S. (Spain)

-Institut National De Formation Et De Recherce Sur L’Education Permanente Infrep SAS (France)

-Réseau des Cités des métiers (France)

-Cooperative Orso s.c.s. (Italy)