STEPS – Interkulturális oktatás és szociális mediáció mint a roma és menekült gyermekek és serdülők társadalmi integrációjának eszközei 

Időtartam:  30/12/2022 – 29/12/2024 

A STEPS projekt általános célja a roma és menekült gyermekek és serdülők társadalmi és tudományos integrációjának előmozdítása a tanárok, pedagógusok, szociális munkások és más, ezen a területen dolgozó szakemberek és szervezetek kapacitásépítése révén, valamint az interkulturális és befogadó oktatással kapcsolatos ismeretek és innovatív gyakorlatok biztosítása, a korai iskolaelhagyás csökkentése.

A projekt magába foglalja a bevált gyakorlatok cseréjét, és a tervek szerint mindhárom partnerországban tanulási-tanítási tevékenységekre kerül sor. E tanulási tevékenységekből kézikönyv fog születni a szakemberek számára, hogy megosszák egymással a területen végzett innovatív beavatkozásokat. 

A partnerek e-learning, interaktív és multimédiás támogatásokon és anyagokon alapuló képzési eszközöket hoznak létre, amelyek hozzájárulnak az interkulturális oktatás és az európai közös értékek előmozdítására szolgáló eszközök és mechanizmusok fejlesztéséhez, valamint a résztvevők kapacitásépítéséhez a terjesztés révén. 

Partnerek:

-Centro Social de Soutelo (Portugália) – koordinátor

– Galileo Progetti Nonprofit Kft. (Magyarország)

– ARCA Cooperativa Sociale (Olaszország) – ARCA Cooperativa Sociale (Olaszország)

– Delegação Gondomar Valongo da Cruz Vermelha Portuguesa (Portugália)