Időtartam: 01/01/2024 – 31/12/2026 

A Be Unit egy fiatalokra összpontosító, az Erasmus+ program által társfinanszírozott projekt, amely 45 – 18 és 25 év közötti – fiatalt kíván bevonni egy nemzetközi rövidfilmfesztivál megtervezésébe és megszervezésébe. Ugyanakkor az audiovizuális nyelv hasznos eszközzé válik egy ifjúsági érdekérvényesítő akció elindításához, amely az aktivizmus egy olyan formája, amelynek célja, hogy az új generációk hangját, igényeit és elképzeléseit a helyi, nemzeti és európai intézmények figyelmébe ajánlja.

A projekt keretében számos tevékenységet szerveznek majd, többek között:

Egy 45 fiatal részére szóló nemzetközi képzési program, amelynek fő célja az audiovizuális területhez és a fesztivál szervezéséhez kapcsolódó különböző készségek elsajátítása.
Különböző online workshopok, amelyek a fesztivál szervezésének egyes részterületeire összpontosítanak (pl. művészeti vezetés, kommunikáció és promóció, logisztika).
A különböző rövidfilmek összegyűjtését és kiválasztását, a fesztivál szervezését és a kapcsolódó OFF helyi rendezvényeket célzó felhívás kidolgozása.
A fiatalok igényeinek és ötleteinek összegyűjtése és a „Felhívás” elnevezésű dokumentum közös kidolgozása, amelyet a brüsszeli zárórendezvényen a helyi, nemzeti és európai intézményeknek mutatnak be.

Partnerek:

  • Cooperativa Orso (Torino – Olaszország);
  • Epica Film (Torino – Olaszország);
  • Galileo Progetti Non-profit (Budapest – Magyarország);
  • Pour la Solidarité (Brüsszel – Belgium).
This image has an empty alt attribute; its file name is EU_flag-Erasmus_vect_POS-4-1024x241.jpg