Időtartam: 2010.12.01. – 2012.05.31

A projekt célja az volt, hogy szakmai képzést biztosítson az esetmenedzserek és a szakértők között, akik közvetítő szerepet töltenek be a munkaerőpiac és az ebből kizárt alanyok között. A CASO projekt azért született meg, hogy növelje a foglalkoztatást a 18-25 éves magyarországi fiatalok, az iskolát abbahagyó fiatalok, a felsőoktatásban végzett bolgár fiatal nők és az olaszországi fogyatékossággal élők körében, a CASE MANAGER professzionális személy modellje alapján, amely innovatív módon működik a szociális szférában.

A projekt partnerei: Schola Europa Társadalomtudományi Akadémia (Budapest, Magyarország), Andromeda Società Cooperativa (Vercelli, Olaszország), Arca Cooperativa Sociale (Firenze, Olaszország), Polymetis Srl Sofia, Bulgária.

A partnerség magában foglal szakképzési központokat, magáncégeket és nonprofit szervezeteket. A projektben részt vevő partnerek bizonyított tapasztalattal rendelkeznek a munkaerő-integrációban, a projektmenedzsmentben és a nemzetközi együttműködésben.

Hosszú távon a cél a képzés bevezetése a partnerországok nemzeti rendszereibe. Európai szinten a Leonardo da Vinci program vagy más kezdeményezések ösztönözhetik az európai szereplők körét az egységes képzési és fenntartható fejlődési rendszer létrehozására és fenntartására.

Partnerek

-Schola Europa (Ungheria)

-Andromeda (Italia)

-ARCA  (Italia)

-Polymetis (Bulgaria)