Időtartam: 2011.08.01. – 2013.07.31.

Az ALL INCLUSIVE PROJECT fő célja egy hosszú távú partnerség kialakítása, amely lehetővé teszi a partnerek számára, hogy megismerjék egymás tapasztalatait és gyakorlatait az ápolás és a speciális igényű csecsemők, gyermekek és fiatal felnőttek integrált oktatása terén, hogy lehetővé tegyék számukra a szociális befogadást.

Az elmúlt évtizedben Európában nőtt a speciális igényű gyermekekkel dolgozók migrációja, de ez a képesítésük és szakmai tapasztalataik ellenőrzése nélkül történik. Ebből a szempontból kritikus lenne, hogy ezek az emberek speciális képzésben is részesüljenek, amely a pozitív befogadó megközelítésüket meghatározó kimeneti kompetenciákra összpontosít. 

Ebben a projektben elemeztük a befogadó típusú oktatásnak a partnerországokban gyakorolt ​​módszereit, az alkalmazást fokozó vagy akadályozó tényezőket, a legsikeresebb gyakorlatokat és az akadályok lehetséges megoldásait. A tanulmányban megszerzett ismereteket egyrészt közvetlenül alkalmazták a részt vevő partnerek mindennapi munkájában, másrészt alapot szolgáltattak egy ECVET LdV DOI program kidolgozásához, amely a projekt hosszú távú célja volt. .

Partnerek

-Örökmozgó Közhasznú Egyesület (Hungary)

-Cooperativa Sociale Arca (Italy)

-FORTSCHRITT Konduktives Förderzentrum gemeinnützige gGmbH (Germany)

-Asociatia „Credem ca sunt importanti” (Romania)

-NBDN National Business Development Network (Bulgaria)

-Pegaso Network della Cooperazione Sociale Toscana (Italy)