Időtartam: 24/06/2024 – 23/09/2025 

Az Enhancing Roma Youth Network projekt fő célja a befogadás és a sokszínűség javítása az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén. A projekt célja továbbá az ifjúsági munka minőségének, innovációjának és elismertségének növelése. Ennek során a projekt egyúttal növelni kívánja a készségeket és az együttműködést, tovább kívánja fejleszteni a roma közösségekkel foglalkozó ifjúsági munkaszervezetek szilárd hálózatát. További cél egy olyan kézikönyv elkészítése, amely olyan jó gyakorlatokat és új megközelítéseket tartalmaz, amelyek a roma fiatalok javát szolgálják.

A projekt a roma közösségekkel és/vagy más kisebbségekkel kapcsolatban az alábbi főbb szempontokra kíván összpontosítani.

Az interkulturális tudás előmozdítása és az ifjúsági munka minőségének javítása: a roma közösségekkel már foglalkozó különböző nem kormányzati szervezetek ifjúságsegítői közötti csereprogramok, amelyek célja a mélyebb kulturális ismeretek, hagyományok és igények előmozdítása. 
A meglévő módszertanokat, tapasztalatokat és a (roma és nem roma, különböző országokból és szervezetekből származó) fiatal munkavállalók által tapasztalt nehézségeket megvitatják és elemzik.
A fiatal munkavállalók szociális készségeinek erősítése: az ad-hoc műhelymunkák révén a fiatal munkavállalók jobban fel lesznek készülve a roma közösségek sajátos igényeinek felismerésére és megfelelő megválaszolására.
A társadalmi befogadás javítása: a projekt célja a kulturális akadályok azonosítása és jó gyakorlatok kidolgozása a romák oktatási intézményekbe, egészségügyi rendszerekbe és a munkaerőpiacra történő társadalmi befogadásának javítása érdekében. 
Fenntartható partnerségek kialakítása: a cél a szociális szolgáltatások, a nem kormányzati szervezetek, az oktatási intézmények és a roma közösségek képviselői közötti partnerségek kialakításának előmozdítása a hosszú távú támogatás és együttműködés biztosítása érdekében. 
A roma kultúra és történelem tudatosítása és ismereteinek bővítése: olyan helyi és nemzetközi szintű tevékenységek szervezésével és megvalósításával, amelyek a résztvevő szervezeteket és szociális munkásokat a fiatalok szükségleteivel kapcsolatos ismereteik elmélyítésére irányítják, és olyan módszerek és megközelítések helyi és nemzetközi cseréjét kínálják, amelyek javítják magát az ifjúsági munkát.

Partnerek:
– Roma Volkshochschule Burgenland (Ausztria);
– Galileo Progetti Nonprofit Kft. (Magyarország);
– Caritas Diozese Bolzano Bressanone (Olaszország).
– Asociatia „Pe bune” pentru Tehnologie, Preventie si Adaptabilitate Sociala (Románia)

This image has an empty alt attribute; its file name is EU_flag-Erasmus_vect_POS-4-1024x241.jpg