Időtartam: 01/08/2016 –  31/07/2017

M.I.T.O. (Mobilitás Toszkánában) egy 12 hónapos projekt, amelyet az Erasmus + program, KA1 finanszírozott, és amely a következő intézkedéseket foglalta magában:

• 5 hetes szakmai gyakorlat 18 magyar ápolónak és gondozónak a ROSALIBRI idősgondozó intézményében, 3 magyar tanár kíséretében

• tanulmányi látogatás Toszkánába 6 magyar tanár számára

• magyarországi látogatás 2 ARCA/ROSALIBRI operátor számára

A tanári mobilitás célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson egy másik európai kontextus tanulmányozására a fogadó intézmény által biztosított képzési anyagon keresztül.

A hallgatói mobilitás céljai sokfélék voltak. A szakmai gyakorlat lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy új környezetben figyeljenek meg új munkamódszereket, és fejlesszék szakmai készségeiket és kompetenciáikat. Az idegen nyelvi környezetben szerzett tapasztalatok is hozzájárultak a személyes készségek fejlesztéséhez, a magas szintű autonómia eléréséhez a munkában és az életmódban.

A projekt célja az európai mobilitás növelése volt a diákok és tanárok mobilitásának megszervezésével, lehetővé téve a tapasztalatok és a bevált szakmai gyakorlatok közvetítését, a kölcsönös tanulást, a különböző kultúrák megismerését, ezáltal európai perspektívát kínálva a partnereknek és a résztvevőknek.

Partnerek:

-Miskolci SZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma

-BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája

-ARCA Cooperativa Sociale