Időtartam: 2013.06.01 – 2014.07.01

A projekt célja az volt, hogy a leendő ápolók és szociális munkások számára lehetőséget biztosítson arra, hogy a szakképzés során megszerzett szakmai tudásukat kiegészítsék egy olasz létesítmény modern, jól felszerelt, jó minőségű környezetben szerzett tapasztalataival.

A diákok bennfentes képet kaptak az ápolási intézmény összetett belső szerkezetéről és működéséről, és lehetőségük volt megfigyelni a köz- és a magánszféra szinergikus együttműködését. Önállóságot szereztek, és növelték az empátiájukat és a toleranciájukat a betegek felé, valamint a diákokkal való interakció révén, fejlődött a képességük, hogy az összetett szakmai kérdések kezelésében is helyt tudjanak állni, valamint a folyamatos megújulásra és önfejlesztésre való motivációjuk is nőtt.

Az ERASMUS+ KA1 szabályozás szerint a Galileo Progetti Nonprofit Kft.-ből álló konzorcium jött létre. (koordinátor) Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola (feladó intézmény) és a Betűvadász Bt. (támogató).

A fogadó intézmény az ARCA Cooperativa Sociale volt. A diákokat az ARCA Consortium vagy annak egyik tagja által működtetett idősek otthona és szociális foglalkoztatási intézmény látta vendégül.

Partnerek:

-Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola (Hungary)

-Betűvadász Oktatási Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (Hungary)

-ARCA Cooperativa Sociale (Italy)