Weboldal: https://it-argfproject.com/default

Az „Innovatív képzés – Kiterjesztett valóság a Zöld Élelmiszerért” (IT-ARGF) projekt a környezetvédelmi prioritásokra és a klímaváltozás elleni küzdelemre reagál, valamint hozzájárul a szakképzési lehetőségek innovációjához és a rugalmasabb képzéshez.

Az IT-ARGF projekt célja, hogy a gazdálkodók napi munkájához innovatív technológiai eszközöket és az azok használatával, alkalmazásával kapcsolatos képzést biztosítson.

A projekt résztvevői olyan kutatók és professzorok, akik a gazdálkodók képzettségi szintjét, valamint logisztikai és helyi tényezőket figyelembe véve rugalmas tananyagot dolgoznak ki. A projekt a környezetvédelem és az ökológiai gazdálkodás legújabb technológiai trendjeit alkalmazza a kiterjesztett valóságon keresztül. Az IT-ARGF projekt által biztosított oktatási és technikai eszközök digitálisan bárhol és bármikor elérhetőek:

– E-learning tanfolyam és platform, biogazdálkodási szakképzés, anyagok és támogatások kínálata különböző nyelveken, nyelvi akadályok lebontása a gazdálkodók előtt.

– Okoseszköz-alkalmazás, amely a kibővített valóságot használja a mezőgazdasági területek biológiai sokféleségének elemzésére és kezelésére, s amely egyszerűen telepíthető telefonra vagy táblagépre,

– Kézikönyv az AR (Augmented Reality – kibővített valóság) alkalmazás oktatók számára történő használatáról,

– Digitális APP a hatás és a telepítés növelése érdekében.

Partnereink:

– Community Development Institute (Észak-macedón Köztársaság)

-Avrasya Yenilikçi Toplum Derneği – EUROASIA Innovative Society Association (Törökország)
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ – Fthia in Action (Görögország)

– Inercia Digital Sl. (Spanyolország)