Időtartam: 01/09/2018 – 31/08/2021

 Az I.ECEC projekt célja, hogy hozzájáruljon az ECEC szolgáltatások minőségének javításához és az ECEC oktatók profiljának megerősítéséhez, különös tekintettel a kiszolgáltatott társadalmi csoportok gyermekeire, a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemre, a szegénység csökkentésére és a korai iskolaelhagyás elleni küzdelemre.

Az I. ECEC projekt célja, hogy oktatási modellt és tananyagot hozzon létre az ECEC szolgáltatók és oktatók számára az EU-ban jelentkező újfajta kihívásoknak megfelelően, az Erasmus+ KA2 Projekt MECEC+ által biztosított ECEC szolgáltatásokban dolgozók környezetének és képzésének elemzéséből kiindulva .

A 2009. évi Eurydice jelentéssel és az Eurydice/Eurostat 2014. évi kulcsadat jelentéssel összhangban, amelyben kifejtik, hogy az óvodai nevelés minősége pozitívan befolyásolja a gyermekek jövőbeni iskolai teljesítményét, az EU reméli, hogy a tagállamok növelik az ezen a területen végzett beruházásokat, hogy lefektessék az eredményes tanulás alapjait,  az iskolai kudarcok elleni küzdelemre és a lemorzsolódás megelőzésére kellő hangsúlyt fektetve.

Partnerek

 – Eötvös Lóránd Tudományegyetem (Hungary)

– Józsefvárosi Egyesített Bölcsödék (Hungary)

– ARCA Cooperativa Sociale (Italy)

– Universitá degli Studi di Firenze (Italy)

– Erasmushogeschool Brussel (Belgium)